Malaysia2020: Perkembangan politik di Johor setakat pukul 9 pagi
08:21
80,034
Astro Awani
Reddit
Menteri Besar Johor dan barisan Exco masih menjalankan tugas harian seperti biasa menggunakan pendekatan tunggu dan lihat. Kerajaan Pakatan Harapan Johor juga menafikan mahu membentuk kerajaan campuran di negeri itu.

SUBSCRIBE to NJOI AWANI:
sesoft.info
Visit www.astroawani.com for more news
Astro AWANI LIVE www.astroawani.com/videos/live
Social Media:
FACEBOOK facebook.com/astroawani
TWITTER twitter.com/501Awani
INSTAGRAM instagram.com/501awani

#Malaysia2020 #BuletinAWANI #AstroAWANI #SetahunMalaysiaBaharu #BeritaTerkini# BeritaSemasa #AWANI745 #BeritaMalaysia #AWANISarawak #BeritaUtamaHariIni

Kommentarer
  • Kama M Muhammad
    Kama M Muhammad

    Bubar ajelah, buang masa aje PH ni.

  • master derr
    master derr

    susah sgt....bubar je la parlimen....yg penting kami tidak mahu DAP N mane2 berkait dgn DAP....Kami owg melayu tidak mahu parti rasict n penipu tu baik kerjaan pusat or negeri....

  • Raudha Musa
    Raudha Musa

    Eeeee....doyannye muhidin menjilat balik ludahnya dn bersekongkol dgn TOYOL2 dn pelesit

  • Gunseng Reking
    Gunseng Reking

    Presenter perempuan bajunya cantik... bajunya bertutul tutul seperti harimau tutul

  • Adendang Aden
    Adendang Aden

    DSAI PM 8..blm ada calon lain yang boleh...

  • Syakiren Salihen
    Syakiren Salihen

    1 je.. aku nk sultan yg memerintah.. dan kalau dilihat negara yg mana sultan memerintah semua perkara berjalan lancar.. mcm arab saudi..brunei.. xad masalah politik.. ekonomi... sosial dijaga.. hanya 1 fahaman dan ideologi..

    • Welcom A9
      Welcom A9

      Setuju sangat2...jalan yg terbaik

  • Chekantastic
    Chekantastic

    The kira kira part is sooo funny

  • Eddy Hashim
    Eddy Hashim

    Naik la apa parti pn asalkn bkn dap dan tali barut dap.. 100% melayu islam yg meminpin lbh baik...

  • great Whiteshark
    great Whiteshark

    Team A atau Team B ? Ini berita Bola JDT LAWAN MANCHESTER ke?

    • Rosdin Taha
      Rosdin Taha

      😂😂😂

  • Mr Nurroslan
    Mr Nurroslan

    Pakatan national terbaik

  • Dengan itu ingatlah Dia
    Dengan itu ingatlah Dia

    Bubarlah 😑 bubarlah parlimen

  • Asrol Mohd setia
    Asrol Mohd setia

    Bersatu.tetap bersama ngn PH.hanya ketua dia je yg keluar.. SBB bersatu tak mau bersama ngn penyamun n perompak Wang rakyat. Gabungan yg d katakan tu tak betul.sudah jelas tun.M bercakap d TV.dia tak setuju bersama parti UmnoBn n Pas.. Parti gabungan Muafakat tu hanya cakap2 kosong n mimpi Azmin Ali n UmnoBn Pas je..

  • Asrol Mohd setia
    Asrol Mohd setia

    PH d Johor tetap kukuh ... Terbaik Pakatan Harapan johor..

  • Danial Aiman
    Danial Aiman

    sesoft.info/hd/video/m36XtZhvsautlZ4

  • Samuel John marisinapen
    Samuel John marisinapen

    Geng mangkok nk hancurkan ekonomi negara....dh la mata wang malaysia teruk..buat jadi lg teruk lak

    • Samuel John marisinapen
      Samuel John marisinapen

      @cik sumayyah geng2 penganas juga jika rancangan buat ekonomi terhujunam...

    • cik sumayyah
      cik sumayyah

      Geng pngganas blh lpas tu cmtu..bahaya

  • Chesu Othman
    Chesu Othman

    Doa yg baik2 biar bangsa melayu jadi p m..baru dn bersepakatlah wahai bangsa melayu..melayu yg sokong ph dap besatu yg bersekonkol fngn dap perosak bangsa melayu tahu tak??

    • Piyan Sapik
      Piyan Sapik

      Chesu Othman betul bro , PKR NIE HANYA PERMAINAN DAP SAJA LEPAS TU DORANG NAIK , KOMUNIS CINA BOLEH MASUK MALAYSIAN SUDA

  • Alzam adam
    Alzam adam

    Bubar parlimen la bru adil

  • Alan Lee
    Alan Lee

    "Mu'slihat "U'mno+P'as" yg men'yebab per'pechan Me'layu, Is'lam ,,, Lih'at> Az'min d'ah ke'na ten'dang.. "Me'reka 'Um'pas" ma'sih ge'lak la'gi!

    • En Jery
      En Jery

      Lupa mkn ubat ea..

    • Din MJ
      Din MJ

      pekebenderlekoni.. belon meletop pun nak salahkan angin

  • zulkarnain hasan
    zulkarnain hasan

    Rakyat nak tengok ahli politik yg ada tudaha rasuah dimakamah sila berambus

  • SHEIKH M AD DIN AL FAKIR
    SHEIKH M AD DIN AL FAKIR

    MALAYSIA AMAN TANPA DAP DAN TALI BARUTNYA PAN

    • Welcom A9
      Welcom A9

      Setuju sangat..biar pemimpin islam yg menerajui negeri johor...

    • Aishah
      Aishah

      Setuju

    • Airecool Driver
      Airecool Driver

      Betul..setuju..hapuskan puak komunis yg nk jahanamkan islam

  • SHEIKH M AD DIN AL FAKIR
    SHEIKH M AD DIN AL FAKIR

    ALHAMDULILLAH PH@PAKATAN DAP HANCUR

    • Airecool Driver
      Airecool Driver

      Alhamdulillah..kerajaan fitnah takkan tahan lama bro..Allah pasti akan bagi bala

  • SHEIKH M AD DIN AL FAKIR
    SHEIKH M AD DIN AL FAKIR

    ALHAMDULILLAH PH@ PAKATAN DAP HANCUR...

  • Rizal Mat Jambul
    Rizal Mat Jambul

    apa apa pun tukang baca berita sangatlah cantik😜

    • MELAYU RIAU
      MELAYU RIAU

      Mcm tu awak ckp cantik... Kalu di indonesia itu belum boleh di cakap cantik

  • Kianglek Tan
    Kianglek Tan

    Situasi sebegini sy slalu nampak di berita dr Korea, Taiwan, Belgium, Thailand, Australia dan Jepun Nampak gaya Msia sdh mau join

  • Noor Laila
    Noor Laila

    Kita sma2 berdoa supya org mlayu smua bole brsatu dn bkerjasama...bukn nya kutuk mngutuk...

  • PH KAKI KENCING
    PH KAKI KENCING

    Kerajaan pelingkup pH punca ekonomi jatuh akibat tipu rakyat

  • PH KAKI KENCING
    PH KAKI KENCING

    Rakyat tolak kerajaan huru hara ph

  • Wan Kyrol Abbas
    Wan Kyrol Abbas

    Semuanya atas keputusan YDPM ..dia kata bubar parlimen.. bubar.. dia kata kerajaan campuran.. 12 parti pemimpin ini akan automatik di bawah Mahathir PM ..dulu tak terpikir pun boleh jadi macam ni.. tetapi perkara ini dah pun terjadi pada Sarawak ..tan Sri Taib Mahmood BFF PM dah di lantik sebagai gabenor kekal Sarawak..ramai Org sarawak Tak sokong perkara ini.. tetapi tetap jugak terjadi.. Mahathir dia punya langkah langsung tak dapat di baca..

  • Shariff Muhammad
    Shariff Muhammad

    This all is ppbm fault..!! When tun wanted to resign as the PM n chairman of ppbm, that was his own problem but why ppbm stepped out of PH coalition?? It would be very easy to replace 11 seats that are left empty by azmin n the geng instead of calling another party in!!! You have nothing to do except stirring up the country??? You politicians are all selfish.....👎👎👎

  • Abdul Malek
    Abdul Malek

    Mamat mcm K1 blajar kira2.Buang masa lah.

  • human human
    human human

    Semoga pemimpin2 lslam dan umat lslam bersatu demi Agama lslam dan Tanah Melayu,Ya Allah satu la kami memerangi Dajjal laknatuallah dan sekutunya ... diakhir zaman ni , Ya Allah lindungi la pemimpin2 lslam dan umat lslam dari fitnah dajjal yg berluasa di Tanah Melayu Negara lslam Malaysia ..

  • human human
    human human

    Nabi Muhammad saw amanahkan pada umatnya sebelum baginda wafat berpegang la Al quran dan sunahku jangan berpecah belah kerana lslam akan lemah , bukan taksub pada pemimpin2 dan parti2 politik democracy dajjal dicipta oleh negara barat Yahudi laknatuallah dan sekutunya. Pecah dan perintahkan lslam membuatkan umat lslam itu lemah .. Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda. “Maka barangsiapa yang menjumpai itu (perpecahan umat) hendaknya dia berpegang kepada Sunnahku dan Sunnah para kholifah yang menunjukkan kepada kebaikan dan mendapat petunjuk, gigitlah Sunnah ini dengan gigi geraham” [HR Tirmidzi 2600 dan lainnya dishahihkan Al-Albani lihat Silsilah As-Shahihah 6/610] Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam tidak hanya berpesan kepada umatnya agar berpegang kepada Sunnahnya saja, akan tetapi kepada Sunnah sahabat pula. Dari Abu Burdah Radhiyallahu ‘anhu, Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda. “Dan sahabatku adalah orang yang dapat dipercaya untuk umatku, maka jika mereka telah pergi, maka akan datang apa yang dijanjikan kepada umatku” [HR Muslim 4596] Imama Nawawi rahimahullah berkata : “Adapun makna “apa yang dijanjikan” yaitu munculnya bid’ah, perkara baru dalam urusan agama, dan munculnya fitnah” [Syarah Imam Muslim 16/83] Selanjutnya orang yang menolak pemahaman para sahabat maka akan diancam menjadi orang yang tersesat. وَمَنْ يُشَاقِقِ الرَّسُولَ مِنْ بَعْدِ مَا تَبَيَّنَ لَهُ الْهُدَىٰ وَيَتَّبِعْ غَيْرَ سَبِيلِ الْمُؤْمِنِينَ نُوَلِّهِ مَا تَوَلَّىٰ وَنُصْلِهِ جَهَنَّمَ ۖ وَسَاءَتْ مَصِيرًا “Dan barangsiapa yang menentang Rasul sesudah jelas kebenaran baginya, dan mengikuti jalan yang bukan jalan orang-orang mu’min. Kami biarkan ia leluasa terhadap kesesatan yang telah dikuasainya itu dan Kami masukkan ia ke dalam Jahannam, dan Jahannam itu seburuk-buruk tempat kembali” [An-Nisa/4 : 115] Syaikh Al-Albani berkata : “Benarlah apa yang dikatakan oleh Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam, bahwa umat Islam pada zaman sekarang -kecuali sedikit di antara mereka- tatkala mereka tidak berpegang teguh dengan kitab Allah dan Sunnah Nabi Shallallahu ‘alaihi wa sallam mereka tersesat dan hina, yang demikian itu karena mereka berpegang kepada pendapat pemimpin mereka. Tatkala terjadi perselisihan, pendirian mereka pada dasarnya kembali kepada pemimpin mereka, jika ada ayat yang cocok, mereka ambil, jika tidak, mereka tolak. Bahkan sebagian mereka berkata : “Setiap ayat atau hadits yang bertentangan dengan pendapat mereka, maka dimansukh (dihapus)”. Semoga Allah merahmati Imam Malik rahimahullah, beliau berkata : “Dan tidak akan baik umat pada akhir zaman ini melainkan apabila mereka kembali sebagaimana ulama pertama memperbaiki umat” [Hajjatun Nabi 1/71] Kesimpulannya para tokoh masyarakat hendaknya mengajak umat agar kembali kepada pemahaman salafush shalih tatkala mengambil dalil dari Al-Qur’an dan As-Sunnah, agar umat tetap bersatu dan tidak timbul perasaan benar sendiri dan menyalahkan orang benar. Tokoh umatnya hendaknya hati-hati dalam memimpin umat jangan sampai menjadi penyebab kerusakan umat. Dari Tsauban Radhiyallahu ‘anhu, Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda. أَنَّ أَخْوَفَ مَا أَخَافُ عَلَيْكُمْ الْأَئِمَّةُ الْمُضِلُّونَ “Sesungguhnya yang paling aku takutkan dari umatku adalah para pemimpin yang menyesatkan” [HR Tirmidzi 2155 dishahihkan oleh Al-Albani Shahihul Jami’ 2316] Tokoh umat hendaknya takut di hadapan pengadilan Allah pada saat pengikut mengadu pada hari kiamat. Baca surat Ibarhim : 21-22 dan surat Ghofir : 47-48, surat As-Saba : 31-33. Mudah-mudahan Allah Subhanahu wa Ta’ala memberi petunjuk kepada kita semua, menjadi pemimpin yang mengajak umat kepada yang haq yang diridhoi oleh Allah Jalla Jala Luhu.

  • Scorpio Rose
    Scorpio Rose

    Kerajaan Pakatan Nasional (PN). PH untuk Philippines je, ni Malaysia bukan PH. 🤣

  • Ahmad Abdullah
    Ahmad Abdullah

    Huru hara di buatnya..tu lah..bg lg org bangang merintah..

  • nur78 Mohd Raffi
    nur78 Mohd Raffi

    Bubar parlimen adalah amat bahaya pd org melayu..sb dlm masa 2 thn ph merintah..dap telah banyak membuat persempadan semula kawasan demi kepentingan mereka...dan dap juga tlh mengistiharkan pendaftaran 18 thn utk bleh mengundi...hampir keseluruhan pendaftaran baru penyokong dap tlh pun berdaftar..berbanding anak muda kita yg masih lagi ramai yg blum berdaftar..ini amat bahaya sekali klu berlaku pilihanraya semula..

    • Mohd Ridzuan
      Mohd Ridzuan

      Betul tu..melayu berpecah belah..cina majoriti DAP..memang bahaya

    • PH KAKI KENCING
      PH KAKI KENCING

      @PALAU Channel betul tu

    • PALAU Channel
      PALAU Channel

      @PH KAKI KENCINGsbb DAP target negeri yg maju saja, perak x maju tp kebanyakan komunis dibebaskan di perak dahulu

    • PALAU Channel
      PALAU Channel

      @PH KAKI KENCING selangor, penang, perak, 3 ni kubu kuat DAP

    • PH KAKI KENCING
      PH KAKI KENCING

      @PALAU Channel kita kne kembalikan Selangor PD orang melayu dap banyk menang di Selangor...sini titik persempadanan dap

  • So Craxy
    So Craxy

    spe datang sini sebab pemperita comel cantik studio ???

  • Zaidi Yahaya
    Zaidi Yahaya

    DS Najib terbaik, matawang Malaysia tinggi, dapat ke PH hancur, nk g Thailand melancong pun pikir 2 kali yop....

  • SAYFULL HOROR
    SAYFULL HOROR

    bersatu kluar dri ph..namun bersatu jugak kluar dari umno pas..wartawan tido ke ape..mlm kelmarin dh kluar sidang media yb syed sadiq umum tak kan join umno pas,,hahahaha

  • Mnasir98 Ms
    Mnasir98 Ms

    Lebih baik bubar jer parliment...

  • Zaidi Yahaya
    Zaidi Yahaya

    PH sangat lemah Malaysia ikut lemah, Paling baik Perikatan Nasional BERSATU+BN+PAS (sangat kukuh).💪

    • Steven Lim
      Steven Lim

      @elfianharis haris kalau kamu ada bukti dap curi wang tolong dan cepat pergi lapor sprm ya tapi mengapa bn curi wang kamu diam saja sebab apa?

    • Zaidi Yahaya
      Zaidi Yahaya

      @Steven Lim PH cakap org curi duit, tapi d lepaskn . PH sangat teruk, pinjam duit luar dh banyak, tapi Malaysia masih down aset Malaysia d jual. Lebih baik hidup d zaman BN, Dividen pun tinggi.... PH Haprakkkk....

    • Steven Lim
      Steven Lim

      @elfianharis haris barisan nerakah tak curi wang ke?

    • elfianharis haris
      elfianharis haris

      Dap x curi Wang ke??

    • Steven Lim
      Steven Lim

      Haha kukuh curi wang ke?

  • reformasi rakyat
    reformasi rakyat

    jiji dah kawin ke belom?

    • great Whiteshark
      great Whiteshark

      Korang KECOH nape ? TU Nenek AKU..

    • reformasi rakyat
      reformasi rakyat

      hawuuuuu

    • N D LaLaLa
      N D LaLaLa

      Yang ko sibok asal...tu tunang aku arr....hawauuuu

    • N D LaLaLa
      N D LaLaLa

      Ko sibok asal...tu tunang aku ...hawauuuuu

  • Muawiyah
    Muawiyah

    Atok tersilap langkah akhirnya menjerat leher sendiri...bersatu bakal berkubur

    • Jawa Jawa
      Jawa Jawa

      Ye ke.kurang vitamin kot awk no

    • mohamad khamal
      mohamad khamal

      kamu tak berapa cerdik dik oii...

  • Mohd hafifi
    Mohd hafifi

    ramai2 pi istana,,mintak agong bubar

  • Ridzuan Sufian
    Ridzuan Sufian

    (Ni reply utk yg dok mintak2 buat PRU lg skali..)Banyak sangat ke duit yg kerajaan ade skrg ni? PRU ni kos tinggi makan ratus2 juta nk wat pilihanraya ni. Bukan ke lebih elok duit tu digunakan utk mende2 yg lebih berfaedah buat rakyat

    • tuanmat mat
      tuanmat mat

      kalau itu indah...

    • Ridzuan Sufian
      Ridzuan Sufian

      @tuanmat mat hahaha... kaya la aku kalu camtu...

    • tuanmat mat
      tuanmat mat

      @Ridzuan Sufian mcm alif syukri la hang ni...

    • Ridzuan Sufian
      Ridzuan Sufian

      @tuanmat mat cukai n zakat aku bayar tiap2 tahun tu ape nye? Betoi la hang cakap tu bukan duit aku... sorang... tp duit rakyat yang dok bayaq cukai n zakat tu.. banyak benda lain lg brfaedah boleh guna duit tu dari dok nak bagi diorang2 ni suma kuasa.. buatpa?? Hang banyak sangat duit.. pi la sponsor pru tu.. cakap lebih pulak..

    • tuanmat mat
      tuanmat mat

      bukan duit hangpa..... buat je pilihanrya. sembang macam hang akauntan je.. hangpa yg takda duit ni

  • badai samudera
    badai samudera

    Bring back BOSSKU!!!!.....

    • badai samudera
      badai samudera

      @Rosdin Taha ada...tp dia duk diam.....mcm dlm filem skang....rimba bara kembali..hahahahaah

    • badai samudera
      badai samudera

      @Mister Ringgit ....kwang..kwang...kwang...hahahaha

    • badai samudera
      badai samudera

      @PozieNayan hahahah...mana tau kot2 dia timbul...peminat dia banyak

    • Rosdin Taha
      Rosdin Taha

      Hahaha hancurss.. dah tak da dlm sinarai. Skrg klu ada dlm sinarai cuma tok mat Hassan dll.

    • Mister Ringgit
      Mister Ringgit

      Hahaha

  • Amin Yap
    Amin Yap

    ...sebut saja kedudukan kerusi yang dipegang oleh parti parti di johor...penonton blh agak apa yang berlaku......

    • Steven Lim
      Steven Lim

      Kalau bersatu join unmo dan pasa mic cuma 28 kerusi dan ph 28 cuba fikir adakah ahli bersatu nak belot?

  • Bakal Jenazah
    Bakal Jenazah

    kalau umnoPAS sokong anwar jd pm,. ppbm, panjing, dog and pig akan tunggu kena tampar muka oleh anwar.. walau dah berkecai..

  • Mapio Hlie
    Mapio Hlie

    Hidup perikatan nasional

  • Azman Azman
    Azman Azman

    allah boleh tarik.. jap je pr yg kita ada... klu kita xjln kn.. amanah rakyat..

  • Azman Azman
    Azman Azman

    byk mnipu sgt... allah dh bg balasan... ny a..

  • Azman Azman
    Azman Azman

    bubar jr perlimen.. biar rakyat yg tentukn...

  • Ginger Teddy
    Ginger Teddy

    Ph dah roboh

    • Good Man
      Good Man

      @Steven Lim Balik wuhan la cing cong.

    • Steven Lim
      Steven Lim

      @zazaziz haha marah ya kamu

    • zazaziz
      zazaziz

      @Steven Lim blik Wuhan LA...slamat.

    • Firman Man
      Firman Man

      Kita rakyat follow jer...Raja kita Raja yg bijaksana....

    • Steven Lim
      Steven Lim

      @Sabihah Amirul u marah apa u nak ckp saya ada ramai kawan melayu pada saya bukan semua manusia mcm kamu racist sangat

  • Muhammad Nor Ikmal
    Muhammad Nor Ikmal

    Tujuan utama krisis politik ni berlaku bertujuan nk halang Anwar jd PM sja. Tapi sudah berlarutan sampai ke tahap ni

    • immortal bandit25
      immortal bandit25

      Hantu Laut kna fhm sbb ape dia bpaling tdah drpd parti..kalo hnya dsbbkn kddukn n jwtn smata2 knp dia sggup msuk kem tun yg mna dia akn khilgn potfolio lmanya n prlu beralah kpd senioriti otai2 yg lbih bpgnlamn~ jwpnnya tdpt pd slps kjatuhan bn pd pru14 yg lalu, stlh brada dlm krajaan barulh bliau fhm apa yg sbnrnya tlh blaku dlm krjaan...ancaman anasir luar n plbagai lg isu yg mngakibatkn ktirisan ekonomi mlysia, bkn smudah mnyalahkn imdb n dsn smata2..sbb tu dia tlh damanahkn tun utk mngekang pngaruh dsai n dap, dgn mlakukn pngorbanan sbegini..ianya tdk smata2 pribadi ttp jgk utk msa dpn rakyat scara kseluruhannya.. 😓

    • Paw Paw
      Paw Paw

      Scorpio Rose so maksud NEGARA MASIH AMAN slogan BN. sorry no corruption party please. I am not stupid voter blindly setia smp mati even dah terang2 perompak. Fitnah hahaha only those stupid would believe that. FYI Allah bagi otak utk fikir, mata utk melihat. klu one day semua party tak boleh percaya sy just sit and see aje. But i like to challenge myself. I am not racist cina melayu india party apa pun hokay janji jgn kronies

    • Scorpio Rose
      Scorpio Rose

      @Paw Paw If its still peace, dont change ur vote. Because of those who votes for the 222, now wht we get? Pure kencing 🤷🏻‍♂️. I dont understand why Malaysians want to divide themselves, just vote those who is humble, not aggressive, work hard for the country, happy going, very safe to be with. Bukan yg berlagak hebat, pembuli, pastu nk jadi PM. Which is cucu cicit dap, pkr, amanah. I trust the party who created this country, fullstop! Saya bukan kacang lupa kulit, keep on helping the party who liberate Malaysia, not giving up and gila kuasa. Right!

    • Paw Paw
      Paw Paw

      Scorpio Rose btw this is my 5th election 😆. 1st two with BN pastu PAS okay tapi saya bukan jenis voter yang hadap sgt asal melayu tak kisah corrupt ke apa janji melayu. I vote because i want fresh changes bukan takuk sama kronies

    • immortal bandit25
      immortal bandit25

      Scorpio Rose kdg2 kesian kpd glongan2 muda yg msih naif n tjebak dgn fhmn utopia rafizi yg duhulunya dpelopori oleh anwar..sygnya kbykn glogn muda ini tdiri drpd profesional n asatizah yg matang iq nya nmun msih dgkal dlm fikrah n sjarah pradaban dunia n islam dgn mndlm, ibarat bljr fekah nmun mniggalkn tasawuf..ilmu ape pon kita bleh bljr smpai ke tua, tp ada sbbnya sseorg itu diagkat darjat mlebihi yg lain tdk mngira iq smata2, ianya dsbabkn timbulnya ksedaran scara total dlm diri skaligus sq n eq nya mnjadi lebih matang~ ibarat hamka yg waktu mudanya lain pgangan n apabila sudah tua lain pula prinsipnya~ konspirasi geopolitik ni tlh lama wujud tetapi msih tkawal dlm negara ni, sbb glongn tua akn sntiasa wujud jgk utk mmimpin n mnyelamatkn glongn muda yg bru mngenal dunia, sptmna mreka jgk tlh dslmatkn dlu swktu muda...slmt mmilih dgn tenang nnti jika dtkdirkn pru15 thn ini tdk dpt dielakkn lg~ 😅

  • Kucing Meow
    Kucing Meow

    Orang berkawan dengan setan sahaja suruh bubar dan buat pilihanraya balik. PRU14 ajer dah habis Rm400 juta. Mereka ingat buat pilihanraya macam bayar 20 sen masuk tandas!

    • baby pian
      baby pian

      Tanpa rakyat sume menteri tu takde Ape2 pon. Rakyat dah pilih tapi menteri buat rakyat susah.. Pentingkan kroni jek menteri2 skrng ni..

    • Amin Yap
      Amin Yap

      @Kucing Meow .......hahahahha

    • Kucing Meow
      Kucing Meow

      @elfianharis haris Mana ada bukti, Jho Low tu pun tak wujud! Beg birkin pun tak wujud, yang wujud bag plastik merah, org fitnah sahaja.

    • PUTERA BP PUT
      PUTERA BP PUT

      Semua Duduk Diam² Tak Payah Nak Menyalak.. Kan Ade SERI PADUKA BAGINDA YANG DIPERTUAN AGONG akn membuat keputusan ko orng hnye netizen x pyah nk lagak gempaq pandai.. kecoh jerk pung pang pung pang..

    • elfianharis haris
      elfianharis haris

      @Lenovo White biar kn je la die..mungkn dia rasa krajaan skrg Sudah adil..tol dh xda..mnyk dh turun..sbb tu dia masih sokong lg

  • Oppo User
    Oppo User

    Berambut..ph..semak je

    • Welcom A9
      Welcom A9

      Berambut ke berbulu

    • Dauf Damas
      Dauf Damas

      Rambut??

  • malaya table
    malaya table

    mengapa kita perlu jatuhkan ph??? sedangkan ph telah turunkan harga petrol 1.50 sen...ptptn dah free...toll semua kita dah x bayar... nelayan x perlu lagi elaun musim tenkujuh kerana nelayan kita dah miliki bot2 besar... kasut sekolah anak kita dh berwarna hitam... kereta terbang sekarang belegar2 memberi khidmat mengantikan teksi.... LGBT dah boleh tunai umrah dengan jayanya.... tabung haji dh jual utk jadikan tabung haji lagi kaya... APA LAGI YG KITA NAK???

    • PH KAKI KENCING
      PH KAKI KENCING

      Mananya tak Turun pun

    • Amirul Hazim
      Amirul Hazim

      Hahahah win.

    • Raden Ashraf
      Raden Ashraf

      🤣🤣🤣

    • malaya table
      malaya table

      @Aishah hahahahahaha....

    • Dauf Damas
      Dauf Damas

      @Aishah yes, say yes to penyangak...ph susah kan orng jer. Nk rompak, rasuah pun tak masyukk.

  • Muralee Kandasamy
    Muralee Kandasamy

    hanya dgn pilihanraya sahaja kita tentukan...

  • Mohd RidhuanYaman
    Mohd RidhuanYaman

    Cara terbaik bubar saja....biar rakyat buat keputusan untuk NEGARA TERCINTA

    • Rosdin Taha
      Rosdin Taha

      @newbieshelper setuju sangat.

    • newbieshelper
      newbieshelper

      Tidak. Biar Agung yang membuat keputusan. Itu lebih baik dan lebih Islamic. Lagipun sistem demokrasi bukan dari ajaran Islam

  • Mohd RidhuanYaman
    Mohd RidhuanYaman

    Cara terbaik bubar saja....biar rakyat buat keputusan untuk NEGARA TERCINTA

  • おはようございます
    おはようございます

    Muafakat nasional

Nästa